Sambal fried quail egg

ingredients:
     * 25 quail eggs (boiled and peeled)
     * 100 grams of shrimp
     * 1 tablespoon cooking oil
     * 5 cloves of red onion (chopped fine)
     * 1 slice Galangal
     * 1 bay leaf lbr 
     * 1 piece Tomato (sliced​​)
     * 300 cc coconut milk
     * 50 gr Kapri (clean)

Spices that are:

     * 2 cloves garlic
     * 2 red chilies
     * Salt to taste and a bit of shrimp paste

How to cook:

     * Prawns cleaned from the head, skin and tail, set aside.
     * Saute the onion and spice paste in hot oil until fragrant.
     * Add ginger, bay leaves, tomatoes, stir-fry until wilted.
     * Enter the shrimp and quail eggs.
     * Add coconut milk and cook, stirring - stirring until the milk thickens.
     * Enter the peas and cook briefly.
     * Remove and serve for 5 servings (1 serving = 185 calories).

Versi Indonesia....


Bahan :  
  • 25 btr Telur puyuh (rebus dan kupas kulitnya)  
  • 100 gr Udang  
  • 1 sdm Minyak goreng  
  • 5 siung Bawang merah (iris halus)  
  • 1 iris Lengkuas  
  • 1 lbr Daun salam  
  • 1 buah Tomat (diiris)  
  • 300 cc Santan  
  • 50 gr Kapri (bersihkan)  
Bumbu yang dihaluskan :  
  • 2 siung Bawang putih  
  • 2 buah Cabe merah  
  • Garam secukupnya dan sedikit terasi  
Cara Memasak :  
  • Udang dibersihkan dari kepala, kulit dan ekornya, sisihkan.  
  • Tumis bawang merah dan bumbu yang dihaluskan dengan minyak panas hingga harum.
  • Tambahkan lengkuas, daun salam, tomat, tumis hingga layu.  
  • Masukkan udang dan telur puyuh.  
  • Tambahkan santan, masak sambil diaduk - aduk hingga santan mengental.  
  • Masukkan kapri, masak sebentar.  
  • Angkat dan sajikan untuk 5 porsi (1 porsi = 185 kalori).  

Sambal fried quail egg Sambal fried quail egg Reviewed by toyota on 20.43 Rating: 5

Tidak ada komentar