recipe Bakpo

Ingredients:
• 200cc warm water
• 450gr of flour
• 1 meal SDK GIST
• 1 sdk eating sugar



Filling:
• 200 grams of beef, chopped
• 4 cloves garlic, crushed
• 2 sdk eat sesame oil, for sauteing
• 1 sdk eating starch
• 100cc water
• salt, pepper, and seasonings to taste

How to make content:
• Heat the sesame oil
• Add the garlic, salt, pepper and seasonings
• Tumislah until fragrant
• Put minced meat
• Add water to it
• enter the starch is first destroyed by water.
• Stir-stirring constantly until almost dry
• Lift

How to make a skin:
• Gist degan 50cc thawed in warm water
• Add 1 sdk eat sugar and flour 3 sdk eat
• Let stand for 15 minutes until puffed and bubbly
• Combine with remaining dough GIST flour, granulated sugar
• Knead with added water gradually until dough is smooth and not sticky hands
• Once the dough is covered with a wet cloth for 2 hours.
• Once the dough expands, according to the desired shape and fill with meat.
• Give the base underneath the baking paper or banana leaf.
• Let stand for another 15 minutes
• Steam in the first langseng is heated with water.
• When cooked, remove from heat and serve.

Versi Indonesia.

Bahan-bahan:
  • 200cc air hangat
  • 450gr tepung terigu
  • 1 sdk makan gist
  • 1 sdk makan gula pasir

Bahan isi:
  • 200 gr daging sapi, dicincang
  • 4 siung bawang putih, dihaluskan
  • 2 sdk makan minyak wijen, untuk menumis
  • 1 sdk makan tepung kanji
  • 100cc air
  • garam, merica halus, dan bumbu penyedap secukupnya

Cara membuat isi:
  • Panaskan minyak wijen
  • Masukkan bawang putih, garam, merica halus dan bumbu penyedap
  • Tumislah hingga berbau harum
  • Masukkan daging cincang
  • Tambahkan air ke dalamnya
  • masukkan tepung kanji yang terlebih dulu dihancurkan dengan air.
  • Aduk-aduk terus hingga hampir mengering
  • Angkat
Cara membuat kulitnya:
  • Gist dicairkan degan 50cc air hangat
  • Tambahkan 1 sdk makan gula pasir dan 3 sdk makan tepung terigu
  • Diamkan selama 15 menit sampai mengembang dan berbuih
  • Campurkan adonan gist dengan sisa tepung terigu, gula pasir
  • Uleni sambil ditambah air sedikit demi sedikit sampai adonan licin dan tidak lengket ditangan
  • Setelah itu adonan ditutup dengan lap basah selama 2 jam.
  • Setelah adonan mengembang, bentuk menurut yang dikehendaki dan isi dengan daging.
  • Beri alas dibawahnya dengan kertas roti atau daun pisang.
  • Diamkan lagi selama 15 menit
  • Kukus dalam langseng yang terlebih dahulu sudah dipanaskan dengan air secukupnya.
  • Bila sudah matang, angkat dan hidangkan

recipe Bakpo recipe Bakpo Reviewed by toyota on 18.37 Rating: 5

Tidak ada komentar